Pengalaman Trading Forex Kaskus

Pengalaman & Realiti Sebenar Main Forex

Aku nak kongsi realiti sebenar main forex. Boleh ke jadi kaya kalau main forex? Senang ke main forex? Forex ni scam atau benar? Kalau nak tau jawapannya, rajin-rajinkanlah diri untuk baca pengalaman yang aku kongsikan di bawah ni. Kalau korang malas nak baca, boleh skip ke perenggan yang terakhir untuk mengetahui jawapannya.
OK! Ceritanya bermula bila aku decided untuk main forex selepas aku diberhentikan kerja (24 jam notis) oleh syarikat aku. Sebelum diberhentikan kerja, aku ada jugaklah ilmu asas pasal forex trading ni. Sebab tu aku macam confident untuk menganggap yang aku boleh jadikan forex trading sebagai full-time job aku. Tambahan pula dalam account aku masa tu ada dalam ~RM30k duit saving.
So sebagai permulaan, aku decided untuk join satu group Telegram forex signal oleh FxProfitPips. Aku terpengaruh untuk masuk group forex signal tu sebab diorang selalu claimed yang group tu selalu menang trading dengan"95%" winning rate & siap cakap boleh dapat untung USD100 dalam sehari dengan deposit USD10 sahaja sebagai permulaan. Pastu aku register dengan bukak forex account sebanyak USD60 bersamaan ~RM250 (Group Telegram forex signal tu buat duit melalui commission bila kita menang trade sebab kita register di bawah group forex signal tu).
Bila aku start live trading & follow signal group Telegram tu, baru aku tau yang realiti forex ini tidak indah sebenarnya. Nak dipendekkan cerita, group forex signal tu bukannya selalu menang trading pon. Kalau menang pon kadang2 jer. Bila diorang menang trading, punyalah diorang bangga & buat announcement kat group Telegram. Tapi bila diorang kalah dalam trading, krik krik.. Senyap macam tu jer. Apa yang aku boleh conclude kan tentang group forex signal tu (FxProfitPips) adalah winning rate diorang bukannya 95%. Pastu untung USD100 dalam sehari dengan berbekalkan deposit USD10 tu semua propaganda jer lebih.
Account trading aku sebanyak USD60 tu margin call dalam masa 2-3 bulan. Itu pon aku trade guna lot kecik 0.01 untuk setiap trade. Secara kesuluruhan, aku dah spent duit sebanyak RM250 (Bukak account trading) & RM100 (Untuk beli buku2 bacaan tentang forex). So total duit yang aku dah habiskan untuk forex adalah sebanyak RM350 dalam masa 2-3 bulan tu.
Kenapa aku kongsikan pengalaman aku ni semua kepada korang? Sebabnya aku tak nak korang terpedaya dengan fantasi2 yang ditanamkan oleh group2 forex signal kepada orang2 yang tengah terdesak nak membuat duit tambahan. Sebab bila korang follow group forex signal tu, bila korang menang trade, group forex signal tu dapat commission. Tapi bila korang kalah trade, group forex signal tu tak rugi apa2. Korang rasa adil ke macam tu? Aku pon bersyukur sebab aku cuma rugi RM350 sepanjang aku terjebak dengan forex ni. Sebab ada jer ramai orang lain yang dah menghabiskan beribu-ribu ringgit sebab nak mengejar fantasi untuk menjadi kaya dengan bermain forex.
Aku tak nafikan ada orang yang mendapat untung besar dengan trading forex. Tapi orang2 macam tu dah memang pon kaya sebelum ni sebab diorang ada simpanan duit yang banyak atau ada buat bisnes selain trading forex. Jadi bila diorang kalah trade, tak effect diorang pon sebab diorang ada banyak duit backup dari saving atau income2 yang lain. Tapi kalau korang nak main forex dengan hanya berbekalkan duit saving yang sikit seperti contoh RM1000 di dalam account bank, korang sebenarnya melakukan kesilapan yang besar.
Alasan yang selalu diberikan kepada orang2 yang rugi dalam forex adalah ilmu kena cukup, trading forex & main forex adalah 2 perkara yang berbeza, kena pandai buat analisis, bla bla bla and seterusnya. Aku mengaku memang ada betulnya di situ di mana kita kenalah pandai/berilmu dalam membuat sesuatu perkara seperti contoh trading forex atau perkara2 yang lain. Tetapi aku rasa ramai orang jarang bercerita tentang realiti sebenar forex, sebab semuanya lebih suka nak bercerita indah tentang forex. Jadi aku rasa aku macam ada tanggungjawab untuk memberitahu realiti sebenar tentang forex kepada orang2 yang ada plan nak cuba try test forex ni.
Jadi sebagai kesimpulan, boleh ke jadi kaya kalau main forex? Jawapannya boleh, kalau korang ada ilmu yang cukup tentang forex & juga duit simpanan yang banyak giler. Jadi bila korang rugi, korang takkan rasa terkesan daripada kerugian tu. Senang ke main forex? Jawapannya susah, sebab kalau senang takkan ada orang yang miskin di dalam dunia ni sebab semua boleh generate duit melalui forex trading. Forex ni scam atau benar? Ada yang scam & ada yang betul. Aku nak nasihatkan kalau nak follow group forex signal, kena berhati-hati. Sebab kebanyakkan daripada group2 forex signal ni selalu suka heboh kepada satu dunia bila diorang menang trade, tapi bila diorang kalah trade terus diam sejuta bahasa. Dari situ boleh nampaklah diorang tak telus/jujur kepada orang2 yang join group forex signal tu.
Sekian. Terima kasih kepada sesiapa yang membaca post ini sampai habis.
submitted by siber3000 to malaysia [link] [comments]

FREE VIP FOREX SIGNALS! JOIN MY FREE TELEGRAM 100% PROFIT ... PECAH TELUR! TRADING GOLD 1 BULAN PROFIT TEMBUS 1000 PIPS!! Profit scalping dengan menggunakan indikator Bollinger bands 99% Profitable Forex Indicater  Non Repaint Forex Signal ... +400 Pips Profit Earned  Free Forex Signals Telegram ... Magical Trend Indicator for Huge Profit in Intraday and ... SIMPLE & PROFITABLE Trend-following Forex Trading Strategy ... TOP PROFIT FOREX SIGNAL INDICATOR (WITH ARROWS) - YouTube PENGALAMAN SAYA MENGENAL FOREX DAN MENGALAMI MARGIN CALL Trend Signal Indicator 3 in 1 - High Profit Forex - YouTube

Forex Trading Signale Theres keine Frage, die gute Forex Trading Signale können erheblich erhöhen Sie Ihre Gewinne, während schlechte Forex ... Pengalaman dan Kisah nyata ku Menjadi Meister Forex Trader Pengalaman dalam dunia investasi khususnya FOREX Saya pelajari kira - kira Pada ... Fábrica forex online Botucatu Thursday, 25 January 2018. Pengalaman profit forex signal review ... Tipps Sukses Investasi Forex 8211 Teilen Pengalaman Forex Trading Cerita dan Tipps Sukses Forex Trading versi Ane 95 Ampere orang gagal dala... Lucro-ForexSignals (foi ProfitFxSignal) Revisão Visite o site Maio 2012-Dezembro 2012: Um grande número de comentários positivos suspeitos ... Pengalaman Devisenhandel sudah 2 tahun tdk terasa trading forex. Banyak pengalaman pahit manisnya handelnde forex. Ada yg bilang Handel fore... Forex Trade Copier 2 ist das beste Werkzeug für das Kopieren von Aufträgen in MetaTrader 4. Wer kann diese MT4 Kopierer verwenden Forex Copier ist eine Lösung für einzelne Händler oder Account Manager, die Handelssignale aus externen Quellen ausführen müssen oder die mehrere MetaTrader 4 Konten verwalten müssen die selbe Zeit. Wir bieten Ihnen nicht noch einen Heiligen Gral EA an, wir ... Berbagi Pengalaman als Pemahaman Forex Tornado finanzielle datang Dari Jerman. Deutsche Bank (DB) gagal bayar hutang sebesar USD 425 miliar.... b>Signal forex pasti profit Profile Signal forex gratis via smsPrevious. Saya hanya perlu untuk tetap disiplin dan Aku akan menjadi kaya .. Trade with limited risk on Nadex, a US regulated exchange. Fx tips and signals Opções kann man 0 1 bitcoin kaufen binárias Resende: download signal forex gratis . Images for signal download signal forex gratis forex bitcoin konto auszahlen gratis hari ... Berbagi Pengalaman dalam FOREX HANDEL Sebelumnya, saga minta maaf karena sagena tidak terlalu pandai menulis. Saya hanya berusaha menangang ...

[index] [14338] [1077] [14318] [22726] [11289] [10523] [2258] [25887] [19143] [8975]

FREE VIP FOREX SIGNALS! JOIN MY FREE TELEGRAM 100% PROFIT ...

#DwiyanAnggara #Forex #MarginCall #ForexTrading #LiveTrading #ForexTrader #Trading #TradingForex PENGALAMAN SAYA MENGENAL FOREX DAN MENGALAMI MARGIN CALL Category Free Access Software : http://bit.ly/1H8iO9g Fanpage FB : https://www.facebook.com/indicatorsignal Not too much use indicators for the results of the high pr... +400 Pips Profit Earned Free Forex Signals Telegram Channel Recommended Broker http://icmarkets.com/?camp=34975 +400 PIPS PROFIT Earned - CONSISTENTLY PROF... Here is Video about Magical Trend Indicator for Huge Profit in Intraday and Position and Swing Trading and Investment in Stocks with Secret Code of Indicator... #SIGNAL #FOREX #GOLD SALAM PROFIT! Video kali ini ingin berbagi kepada teman-teman bagaimana pengalaman profit nyata saya trading di market gold. Signal saya bisa memberikan profit lebih dari 1000 ... Learn my other profitable strategies: https://bit.ly/2xpgWqMIn this video, I will walk you through a simple forex trend-following strategy that I've been tradin... (GET INDICATORS) My Website: https://facts4x.com/ Instagram: https://www.instagram.com/facts4x/ We try our best to provide you with real strategies from real... Your mentors probably telling you RIGHT NOW to go sign someone up..... or even worst, you're waiting for them to move so you can eat! Become a SHARK! Make th... I am presenting exclusive"99% Profitable Forex Indicater Non Repaint Forex Signal Indicater Best Signals Indicaters" Hit the THUMBS UP & the SHARE BUTTON... aplikasi signal trading forex dan cara menggunakannya: https: ... Strategi Trading forex Scalping Sederhana namun Super Profit - Duration: 25:28. Muhamad Ibnuh 60,870 views. 25:28 . Trading dengan ...

http://arab-binary-option.nerireecovi.tk